Главният прокурор: Прокуратурата няма да се занимава засега с досието „Буда“

Главният прокурор: Прокуратурата няма да се занимава засега с досието „Буда“
Сотир Цацаров има нужда от време да се запознае с фактите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата засега няма да се занимава с  информацията, според която премиерът Бойко Борисов е бил регистриран в оперативния отчет на Централната служба за борба с организираната престъпност като информатор под псевдоним „Буда“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

„Нека се запозная по-добре със случая и тогава ще реша дали ще предприема нещо“, коментира главният прокурор Сотир Цацаров пред  вестник „Преса“.

Коментарът беше направен по повод публикацията в сайта „Биволъ“ в неделя на документ от оперативен работник, предложил на 9 декември 1996 г. Борисов „да бъде регистриран в оперативния отчет на службата като информатор“. Във вторник „Биволъ“ публикува нова папка с документи.

В понеделник премиерът Бойко Борисов поиска разсекретяване на досието „Буда“ и
отрече да е бил информатор.

Премиерът Борисов коментира във вторник пред журналисти, че за всички е ясно, че щом така го атакуват, много интереси е засегнал.

„Това показва цялата организирана схема за дискредитация, която искат да ми направят, но няма как да я направят. Ако има 0,00001% вярно в това, което говори опозицията, вярвайте ми, президентът Барак Обама няма да ме посреща с военни почести, канцлерът Меркел няма да ме посреща с военни почести, няма всички директори на най-големите в света служби, когато идват в България, да дават най-добрата оценка за мене като полицай, няма да имам ордените на Испания, на Франция за полицейските си дейности“, заяви министър-председателят.

#прокуратурата #Сотир Цацаров #Бойко Борисов #досето "Буда" #"Биволъ"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници