Специални мерки за сигурност в българското посолство в Бейрут

Специални мерки за сигурност в българското посолство в Бейрут
Посолството на България в ливанската столица Бейрут е взело специални мерки за сигурност във вторник, съобщиха от Министерството на външните работи. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Посолството на България в ливанската столица Бейрут е взело специални мерки за сигурност във вторник, съобщиха от Министерството на външните работи.

Някои западни посолства в Ливан също са взели предпазни мерки около сградите на дипломатическите мисии.

Според саудитския вестник „Ал Уатан“, цитиран от „Дневник“, специалните мерки за сигурност са предприети с оглед на възможните реакции в очакване България да обвини ливанската групировка „Хизбула“ за атентата в Бургас от 18 юли 2012 г.

Решението на София може да доведе до „отговор във вътрешността на Ливан“, пише „Ал Уатан“.

В Ливан „Хизбула“ е политически представена партия, която поддържа мрежа от социални услуги и военно крило. Външен натиск върху организацията може да доведе до дестабилизация на обстановката в страната.

Международното летище в Бейрут се намира в южните части на столицата, които са населени предимно с привърженици на „Хизбула“. В миналото при дестабилизация на политическата обстановка подстъпите към летището са били блокирани със запалване на гуми.

#Ливан #Бейрут #„Хизбула" #България #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници