Ливан бил готов да сътрудничи на България в разследването на атентата

Ливан бил готов да сътрудничи на България в разследването на атентата
Наджиб Микати посети България в края на ноември 2012 г. След срещата си с българския си колега Бойко Борисов тогава той отказа да отговори еднозначно дали би отхвърлил тезата за връзката на „Хизбула" с атентата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ливан е готов да сътрудничи на България при разследването на атентата в Бургас, заяви премиерът на страната Наджиб Микати.

Така той взе отношение към обявената по-рано във вторник информация за връзка на ливанската групировка „Хизбула" с атентата в Бургас от 18 юли 2012 г., при който бяха убити шестима души.

„Ливан вярва, че българските власти ще извършат сериозна оценка на резултатите от разследването и повтаря, че е готов да сътрудничи на България, за да се хвърли светлина върху обстоятелствата при нападението," заяви Микати в комюнике.

Наджиб Микати посети България в края на ноември 2012 г. След срещата си с българския си колега Бойко Борисов тогава той отказа да отговори еднозначно на въпрос дали би отхвърлил категорично предположението за връзката на „Хизбула" с атентата.

„Всички ние чакаме резултати от разследването на атентата в Бургас, без да разполагаме с категорични доказателства не бихме могли да си позволим да обвиним, когото и да е," заяви ливанският премиер в София тогава.

„Ливан е категорично против убийството на мирни граждани, категорично осъждаме това, което стана на летището в България и всякакви други терористични актове, извършени, от когото и да е. Смятам, че българското правителство и неговите органи извършват всичко необходимо като разследване", коментира още Наджиб Микати.

#„Хизбула" #Ливан #Наджиб Микати #премиер на Ливан #атентат #Бургас #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници