Атентаторите от Бургас оглеждали и хотел в Слънчев бряг за атаката

Атентаторите от Бургас оглеждали и хотел в Слънчев бряг за атаката
Авторите на атентата край Бургас от 18 юли 2012 г. оглеждали и хотел в Слънчев бряг като потенциална мишена за терористичната атака, разкри директорът на ГДБОП Станимир Флоров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Авторите на атентата край Бургас от 18 юли 2012 г. оглеждали и хотел в Слънчев бряг като потенциална мишена за терористичната атака, разкри директорът на ГДБОП Станимир Флоров.

„Избрали са варианта с автобус, защото там са съсредоточени повече хора. Ако тази бомба беше избухнала в автобуса, жертвите щяха да са много повече“, коментира шефът на специализираното звено в ефира на бТВ.

Станимир Флоров е категоричен, че обявената от вицепремиера връзка на двама от атентаторите с военното крило на ливанската групировка „Хизбула“ не е гаф на правителството, а резултат от съвместните усилия на българските разследващи и чуждестранните им партньори.

Той отрече посочването на „Хизбула“ да излага националната сигурност на България на повишен риск. „Не трябва да всяваме паника, защото целите на всеки атентат са именно това“, аргументира се шефът на ГДБОП.

От думите на Станимир Флоров стана ясно, че според него обвиненията на Израел към „Хизбула“ още минути след атаката, при която загинаха петима израелски туристи и български шофьор на автобус, са нормални, при условие че Израел има дългогодишен конфликт с военната организация.

#„Хизбула" #Станимир Флоров #ГДБОП #атентат #Бургас #израелски туристи #Израел #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници