Плевнелиев: Национализация няма да ви плати сметките за ток

Плевнелиев: Национализация няма да ви плати сметките за ток
Хората трябва да знаят какво плащат, заяви президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сметките на хората за електричество няма да паднат чрез национализация, а чрез либерализация и енергийна ефективност, заяви президентът Росен Плевнелиев.

„Хората трябва да знаят какво плащат. По-важно е да знаем, че само с мерки за енергийна ефективност сметките на хората могат да паднат, а чрез създаването на свободен пазар и мерки за защита на битовите потребители може да имаме бърз процес на либерализация“, каза президентът, цитиран от БГНЕС.

„Българският енергиен холдинг  колкото по-бързо излезе на борсата, толкова по-добре за България и за българите“, коментира още Плевнелиев.

В рамките на месеца на политическите консултации президентът се срещна с ръководството на парламентарната група на Синята коалиция. Росен Плевнелиев, Мартин Димитров и Иван Костов са разговаряли за предстоящите избори, Изборния кодекс, АЕЦ „Белене“, случващото се в енергийния сектор, законите за службите, за управлението на еврофондовете, електронното правителство, Закона за училищното и предучилищното образование.

Сред темите на разговорите са били и нивото на безработица в страната, мерките за повишаване на заетостта, ролята на Българската банка за развитие, земеделието и производството на храни.

Те са обсъдили още влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната, демографската политика на страната, концесиите и много други теми.

#Росен Плевнелиев #ток #Българският енергиен холдинг #сметки за ток #Синята коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници