Диана Ковечева: Тревожно е, че няма кандидат за конституционен съдия

Диана Ковечева: Тревожно е, че няма кандидат за конституционен съдия
Диана Ковачева смята, че ще е жалко, ако за пореден път изборът се провали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тревожен е фактът, че все още няма кандидати за поста на конституционен съдия и главен съдебен инспектор часове преди да изтече крайният срок за внасяне на предложенията, заяви министърът на правосъдието Диана Ковачева.

„Ще е жалко, ако за пореден път изборът се провали“, коментира Ковачева, цитирана от Дарик.

Това е третата по ред процедура за издигане на конституционен съдия от квотата на парламента след скандално провалените кандидатури на Венета Марковска и Галя Гугушева.

„Няма как да отговоря защо няма номинирани. Жалко, ако няма номинирани, но все пак смятам, че процедурите са важни, защото в рамките на тези срокове може по-добре да се обмисли кои да бъдат номинираните, а и да се направят съответните проверки. Това са ключови позиции, добре е да има номинирани. Смятам, че има колеги, които отговарят на условията“, коментира Ковачева.

До края на деня ГЕРБ може да издигне кандидатура за конституционен съдия. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му всяка една парламентарна група e в правото си да издигне подходящи кандидати за съответния пост.

#Диана Ковачева #Венета Марковска #Галя Гугушева #Цветан Цветанов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници