Мирослав Найденов: Земеделците ще си получат субсидиите в 15:30 часа

Мирослав Найденов: Земеделците ще си получат субсидиите в 15:30 часа
„Осигуряването на 1 млрд. лева в рамките на един ден не е по-силите на един министър“, обясни Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В 15:30 часа сметките на над 83 хиляди земеделски производителите ще бъдат захранени със забавените европейски субсидии в общ размер 841 592 000 лева.

„Осигуряването на 1 млрд. лева в рамките на един ден не е по-силите на един министър“, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов на извънреден брифинг в Държавния фонд „Земеделие“, цитиран от „Фокус“.

В момента се осчетоводяват отпуснатите средства, в 15.30 часа ще бъдат пуснати в системата и до края на деня или най-късно утре всички земеделски производители ще могат да разполагат със забавените средства, обеща шефът на фонда Румен Порожанов.

Найденов благодари на Бойко Борисов за това, че е разпоредил плащанията на зърнопроизводителите, и отбеляза, че без личната намеса на премиера производителите надали са щели да получават забавените пари.

Министър Найденов не пожела да коментира откъде идват парите за изплащане на забавените субсидии за зърнопроизводителите.

„Като министър на земеделието и храните моя отговорност е само те да бъдат отпуснати на земеделските производителите, а откъде са осигурени трябва да отговорят от Министерство на финансите", заяви Найденов.

#Мирослав Найденов #Румен Порожанов #Държавен фонд „Земеделие" #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници