Искат оставката на румънския външен министър заради Шенген

Искат оставката на румънския външен министър заради Шенген
Румънският първи дипломат неотдавна заяви, че страната му може да се откаже от присъединяване към Шенгенското споразумение. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Две опозиционни партии в Румъния настояват за оставка на министъра на външните работи Титус Корлъцян заради отлагането на членството на страната в Шенгенското пространство, съобщи агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Румънският първи дипломат неотдавна критикува поредното отлагане на решението за членството на България и Румъния в Шенген и заяви, че страната му може да се откаже от присъединяване към Шенгенското споразумение.

Депутатите от Партия на народа, подкрепени от Демократично-либералната партия, внесоха в румънския парламент предложение за гласуване на оставка на външния министър.

Предложението ще бъде гласувано във вторник, като с него също така се иска подкрепа от страна на всички политически партии за присъединяване на страната към шенгенското пространство.

Външният министър Титус Корлъцян окачестви инициативата като „опит за трупане на политически капитал чрез неуместни дискусии по тази тема“ и призова депутатите да гласуват против.

#България #Румъния #Шенген #Титус Корлъцян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници