Алексей Петров влиза в политиката с коалиция „Горда България”

Алексей Петров влиза в политиката с коалиция „Горда България”
Алексей Петров влиза в политиката с коалиция "Горда България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Алексей Петров влиза в политиката с коалиция "Горда България", стана ясно на пресконференция днес. В коалицията са политическите формации „Свободен народ”, ГОРД, Обединен блок на труда, "Защита" и ХСС. Коалицията ще предложи за премиер на страната професора от УНСС Боян Дуранкев.

"На България ще са необходими радикални, съществени промени. Целим създаване на пълна трудова заетост и изчезване на безработицата, достойно трудово възнаграждение и повишаване на минималните доходи до края на мандата на следващия парламент на 300 евро. Нужна е по-голяма достъпност до здравеопазване, наука и култура, а висшето образование трябва да стане безплатно", каза проф. Дуранкев без да конкретизира намеренията си.

Според него трябва да има по-висока данъчна ставка за онези български граждани, които имат месечни доходи над 100 000 лева.

Документите за регистрация на коалицията ще бъдат внесени в ЦИК на 1 април, но тя все още е отворена за присъединяване на нови формация към нея, съобщи председателят на Съюза за стопанска инициатива Явор Джиджев.

Сред тези организации е и граждански форум "Промяна". Антон Димитров, който членува във форума коментира, че не се притеснява, че изразители на гражданските идеи в партийния живот на страната ще бъдат партии, пряко свързани с лица като Слави Бинев и Алексей Петров. Проф. Дуранкев заяви, че до 10 дни ще е готова програмата, която коалицията ще представи на гражданите. Програмата ще бъде силно проевропейска, обеща преподавателят от УНСС.

#Алексей Петров #проф. Боян Дуранкев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници