Бойко Борисов благодари на Барозу за земеделските субсидии

Бойко Борисов благодари на Барозу за земеделските субсидии
Борисов обясни, че с възстановените средства от ЕК за земеделските субсидии е успял да изпълни ангажимента на правителството на ГЕРБ към земеделците. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Благодаря на председателя на ЕК Барозу, че възстанови във възможно най-кратки срокове земеделските субсидии, изплащани на площ, защото по този начин във фискалния резерв се възстановиха близо 832 милиона лева, като размерът му доближава 5 милиарда лева, заяви бившият премиер Бойко Борисов.

„По този начин успяхме, от една страна, да гарантираме високи нива на резерва, а от друга – да изплатим навреме полагащите се на земеделците субсидии“, каза Борисов пред агенция „Фокус“.

Борисов обясни, че с възстановените средства от ЕК за земеделските субсидии е успял да изпълни ангажимента на правителството на ГЕРБ към земеделците, които се нуждаят от тези средства, за да покрият разходите си за торове и обработка на засетите площи.

„Веднага след изплащането на тези средства от Брюксел взех решението парите да бъдат преведени на хората въпреки предизборните спекулации и упреци от страна на БСП“, каза Бойко Борисов.


„Вярвам, че сътрудничеството в областта на управлението на европейските фондове между България и Европейската комисия ще продължи да бъде все толкова успешно, за да може България да се възползва в максимален размер от европейската солидарност“, каза още той.

#Бойко Борисов #ЕК #Барозу #Брюксел #земеделски субсидии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници