„Хъфингтън пост“: Чакаме българите

„Хъфингтън пост“: Чакаме българите
Паниката бе толкова тенденциозна и добре изфабрикувана, че обикновеният британец да остане с впечатлението, че цялото население на България и Румъния се готви да стегне багажа си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Месеци наред таблоидите на Острова докарваха до лудост британците, заплашвайки ги, че в началото на 2014 г. ще нахлуят вълни от български и румънски имигранти, които ще им вземат работата и ще увеличат престъпността, пише британският вестник „Хъфингтън пост“.

Паниката бе толкова тенденциозна и добре изфабрикувана, че обикновеният британец да остане с впечатлението, че цялото население на България и Румъния се готви да стегне багажа си и да се насочи към Дувър.

България и Румъния получиха ксенофобски и расистки описания  като тресавище на бедност и деградация, където гъмжи от криминални, паразитни и мошенически елементи без по-добра перспектива, освен да прекарат живота си на милостинята на „мекушавата“ Великобритания.

И изведнъж - ужас! - оказва се, че според проучване, поръчано от правителството на премиера Дейвид Камерън, българите и румънците имали по-различни планове от това да имигрират на Острова. Великобритания далеч не е любимата дестинация на източноевропейците.

В момента Германия, Испания и Италия са страните с най-голям брой български и румънски имигранти.

Миналата седмица британското правителството взе решение да анулира плановете за медийни кампании за разубеждаване на потенциалните български и румънски имигранти.

Вместо това министърът по европейски въпроси Дейвид Лидингтън съобщи, че екипи от инспектори по данъчни измами и служители в социалните служби ще пристигнат в България и Румъния.

Те ще търсят начин заедно с правителствата в София и Букурещ да убедят потенциалните емигранти, че Обединеното кралство няма да бъде социален рай за тях.

Инициативата е част от опитите на британското правителство да спре хората, които нямат намерение да работят при пристигането им във Великобритания след вдигането на ограниченията за свободно придвижване от 1 януари.

#Великобритания #Лондон #София #Букурещ #имигранти #Дейвид Лидингтън #България #Румъния #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници