Деяна Костадинова: 80% от българите в Германия са специалисти

Деяна Костадинова: 80% от българите в Германия са специалисти
„България предприема редица мерки в рамките на Националната стратегия за интеграция на ромите“, каза Костадинова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

80% от българите в Германия са квалифицирани и добре интегрирани на пазара на труда, съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова, според официални данни на германското Федерално министерство на труда и социалните въпроси.

Вицепремиерът Костадинова участва на среща с германска делегация, водена от председателката на партия „Съюз 90/Зелените“, Клаудия Рот, която е на двудневно посещение у нас, за да се запознае с мерките за интеграция на ромите в обществото.

„България предприема редица мерки в рамките на Националната стратегия за интеграция на ромите“, каза Костадинова и посочи данни на Националния статистически институт от последното преброяване на населението, според които 4,9% от гражданите са роми.

Клаудия Рот напомни, че свободното движение на хора е основно право, гарантирано на гражданите от ЕС.

Тя остана доволна от мерките и програмите в България, насочени към интеграцията на ромското малцинство, и уточни, че „голяма част от българите в Германия са студенти, висококвалифицирани и специализирани кадри“.

„Твърденията за тълпа от емигранти, който ще залеят Германия, не отговаря на действителността“, каза още Клаудия Рот.

#Деяна Костадинова #българи #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници