Гласуването за президент на Италия се превърна във фарс

Гласуването за президент на Италия се превърна във фарс
A A+ A++ A

В истински фарс се превърна гласуването за президент на Италия, съобщават информационните агенции. Някои от членовете на избирателната колегия (в нея влизат депутатите, сенаторите и представители на регионите) вписаха в бюлетините си имената на порноактьори, красавици, измислени образи от филмовия екран и имена, свързани с футбола.

Председателката на парламента Лаура Болдрини най-сериозно уточни, когато четеше имената на потенциалните кандидати за президентския пост, че порноактьорът Роко Сифреди „не отговаря на изискванията за поста“ - той е на 47 г., а кандидатът трябва да е минимум на 50.

Сред шеговитите предложения са още съпругата на Силвио Берлускони - Вероника Ларио, както и известната с палавите си роли Валерия Марини. Зная, че става дума за шега, но въпреки това съм поласкана, коментира самата тя пред медиите.

Докато течело четенето на имената от бюлетините, депутатите се заливали от смях.

Един от шегаджиите вписал и Рафаело Машети - филмов герой, аристократ, игран от любимия на италианците актьор Уго Тоняци.

Доколкото италианците са луди по футбола, беше неизбежно да се появи и име, свързано с популярната игра - честта се падна на бившия треньор на „скуадра адзура“ Джовани Трапатони.

Сред „пропилените гласове“ са подадените за суперполицая Серджо ди Каприо, прочул се с ареста на мафиотския бос Тото Риина, за журналиста Микеле Кокуца и актрисата София Лорен.

Има и гласове за 87-годишния християндемократ Арналдо Форлани, за покойния Бенито Мусолини и внучката му Алесандра, за бившия председател на Камарата на депутатите Джанфранко Фини и за покойния Джани Версаче.

Най-голям брой, 418, са празните бюлетини.

Гласуването за президент продължава днес.

#Италия #президент #избор #фарс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници