Би Би Си: Няма наплив на българи и румънци към Великобритания

Би Би Си: Няма наплив на българи и румънци към Великобритания
Проучвания във всяка от двете страни, обаче, сочат, че по-голямата част от потенциалните имигранти ще решат да се преместят във Великобритания само ако имат оферта за работа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Наближаващото облекчаване на ограниченията за пребиваване и работа за имигрантите от Румъния и България е оказало слабо влияние върху броя на хората, които планират да се преместят във Великобритания или в други страни на ЕС, сочат анкети на Би Би Си, предава „Фокус".

Вдигането на ограниченията за българи и румънци породи опасения у британците, че много имигранти ще пристигнат в страната им да търсят работа.

Проучвания във всяка от двете страни, обаче, сочат, че по-голямата част от потенциалните имигранти ще решат да се преместят във Великобритания само ако имат оферта за работа.

Повечето анкетирани възнамеряват да търсят работа в ЕС, включително във Великобритания, през 2013 г., отколкото през 2014 г.

Значителен брой от запитаните заявяват, че биха искали да работят във Великобритания, но тези, които правят конкретни планове, са много по-малко.

#Великобритания #имигранти #румънци #българи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници