Българи мамят социалната система в Холандия

Българи мамят социалната система в Холандия
В един от случаите български гражданин е възнамерявал да наеме автобуси, за да може да изпрати възможно най-много хора в Холандия, които да поискат помощи. Снимка: twitter.com
A A+ A++ A

Мащабна схема за измами на социалната система от български банди в Холандия разследва местната полиция, съощава „Дъч нюз“, предава „Фокус“.

Бандите изпращат чуждестранни граждани в Ротердам, за да записват несъществуващи хора в общинските регистри, а след това от тяхно име получават помощи за жилищно настаняване и здравеопазване, показва поверително разследване, информира телевизия „Ер Те Ел нюз“.

В един от случаите български гражданин е възнамерявал да наеме автобуси, за да може да изпрати възможно най-много хора в Холандия, които да поискат помощи. Измамниците се регистрирали в съвета в Ротердам с личните си карти и с фалшив договор за наем.

Те получавали официален номер, който предавали на престъпната група след завръщането в България. Номерът се използва за кандидатстването със задна дата за помощи, които може да достигнат до 6000-8000 евро на човек.

Холандия е една от четирите страни в ЕС, които настояват за по-строги мерки за борба с „туризма за помощи“.

#българи #Холандия #социални помощи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници