Откриха как да спрем детския плач

Откриха как да спрем детския плач
A A+ A++ A

Японски учени откриха защо малките деца спират да плачат, когато бъдат взети на ръце от техните родители. Причината се крие в пълната релаксация, която настъпва в резултат на движението на родителските ръце.

Екипът учени от Института за мозъчни изследвания Рикен са открили сходно поведение при децата на мишката, когато тя ги пренася от едно място на друго. Изследователите смятат, че релаксацията на мускулите и забавянето на сърдечния ритъм по време на движението са част от запазената от еволюцията тясна връзка между майката и детето, предаде БГНЕС.

„Тази реакция облекчава движението на майката при пренасянето и едновременно с това е от полза и на двамата“, заяви изследователката Кими Курода. Тя отбеляза, че мишленцата не само престават да пищят, но и се стараят да заемат възможно най-удобното компактно положение.

При експериментите с бебета учените установили, че тяхното сърцебиене значително се забавя, след като бъдат взети на ръце и започнат да ги пренасят. Но това не се случва, ако просто бъдат взети на ръце без никакви движения.

Изследването е важно, защото може да предотврати суровото отношение на родителите към техните деца, които не спират да плачат.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници