Златко Баретата и бандата му ощетили хазната с 5,5 млн. лева

Златко Баретата и бандата му ощетили хазната с 5,5 млн. лева
Златко Баретата бе прострелян на 29 януари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бандата на Златомир Иванов – Златко Баретата, ощетила хазната с 5,5 млн. лева чрез изнасяне на данъци, приспадане на ДДС от фиктивни сделки между действащи фирми, използване на документи с невярно съдържание, предаде frognews.bg

Прокуратурата изчаква Златко Баретата да се възстанови след стрелбата по него на 29 януари пред Съдебната палата в София, за да му повдигне две нови обвинения.

В петък Специализираната наказателна прокуратура го погна заедно с още трима души за това, че е източил 5,5 млн. лв от държавната хазна.

Спецпрокуратурата вече повдигна обвинения на четирима участници в организираната престъпна група, създадена с цел извършване престъпления срещу данъчната система. Става дума за фиктивни сделки за доставка на петрол, с което е избегнато плащането на ДДС.

Според събраните до момента доказателства групата е действала повече от година.

Трима от престъпната банда са задържани на 24 април 2013 г. при спецоперация на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

На  Златомир Иванов все още не бяха предявени обвинения заради влошеното му здраве, като това ще стане по преценка на наблюдаващия прокурор.

Преди седмица Златко Баретата бе изписан от болница за домашно лечение, но престои да му бъде направена още една операция.

#Златко Баретата #Златомир Иванов #хазна #дрога #ГДБОП #специализирана прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници