Една трета от хората, живеещи в Брюксел, са млади, безработни чужденци

Една трета от хората, живеещи в Брюксел, са млади, безработни чужденци
Данните сочат, че основен проблем за жителите е безработицата, като в града има 34 000 дружества и 90 000 самонаети, които предоставят на пазара на труда общо 714 000 работни места. Снимка: globalpost.com
A A+ A++ A

Всеки трети жител на Брюксел е на възраст до 25 години, безработен, беден и от чуждестранен произход, показват резулати от проучване на медийната група RTL, предава бТВ.

В белгийската столица живеят 1 150 000 души, което е със 180 000 жители повече спрямо края на миналия век, а до 2020 г. се очаква в Брюксел постоянно да живеят 1 270 000 души.

Населението там е все по-разнообразно, като една трета от хората, са родени в чужбина или чиито родители са от чуждестранен произход, а в половината от домакинствата в града се говорят по 2 езика.

Изследването показва, че жителите на Брюксел стават все по-бедни, като средните им доходи са с 20% под средното национално равнище. Всяко трето дете, родено в града, е потомък на семейство от родители без професионални приходи.

Данните сочат, че основен проблем за жителите е безработицата. В града има 34 000 дружества и 90 000 самонаети, които предоставят на пазара на труда общо 714 000 работни места.

По-рано тази година допитване на Брюкселския свободен университет установи, че всеки пети жител на белгийската столица говори арабски език, а общо в града се разговаря на 104 езика.

#Брюксел #безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници