Божидар Димитров: Ще се хвърлят още записи и компромати днес

Божидар Димитров: Ще се хвърлят още записи и компромати днес
Историкът говори и за изложбата на мъртви тела в ЦУМ, която определи като пълно кощунство.
A A+ A++ A

„Днес ще се хвърлят още компромати и записи. Всички очакват нова порция тайно записани разговори - и Бойко Борисов каза, че ще има и Слави Бинев“, заяви пред бТВ директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, предава „24 часа“.

Според него за първи път цяла предизборна кампания минава под знака на черния ПР и той самият винаги е живял с идеята, че всичко се подслушва.

„Израснахме с израза „Трябва да ти кажа нещо, но не е за телефон“, коментира Димитров.

Историкът говори и за изложбата на мъртви тела в ЦУМ, която определи като пълно кощунство, и изрази предположението, че „хората експонати“ може и да не са изразили свободна воля, съгласявайки се да бъдат „препарирани и разкарвани по света“.

Фактът, че телата са на китайски граждани поставя под съмнение съгласието им.

„В страни като Китай няма свободна воля. Съмнявам се, че документите за съгласието са автентични. Ще ида на „Илиянци“ и ще ви доставя всякакви документи“, каза Димитров.

„Основно човешко право е правото на погребение, това е фундамент на човешката цивилизация и е кощунство човек да не бъде погребан“, смята историкът и допълни, че дори хората да не са искали да бъдат погребани „не може да сме сигурни дали имат свободна воля в еднопартиен режим, ако са затворници или болни, както се твърди“.

Божидар Димитров даде за пример изложба преди години на изсушени глави на индианци.

В САЩ е била обявена като местна индианска традиция, но по-късно се оказало, че такава традиция няма и хората са били избивани.

#Божидар Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници