Михаил Екимджиев: Разговорите са в кафенето, в прокуратурата разпитват

Михаил Екимджиев: Разговорите са в кафенето, в прокуратурата разпитват
За да е там Борисов, това означава, че той е призован, иначе няма работа в прокуратурата, коментира Екимджиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На служебно място, на място, на което е ситуирана институция, каквато е прокуратурата, не се водят частни разговори. Частни разговори се водят по домовете, в ресторанти, в кафенета. В прокуратурата се водят разпити, заяви адвокат Михаил Екимджиев във връзка с изказването на Борисов пред журналисти, че той не бил на разпит при Борислав Сарафов, а на разговор.

„Но за да е там Борисов, това означава, че той е призован, иначе няма работа в прокуратурата. Единствената форма, при която на служебно място в работно време прокурор може да общува с някого, това е процесуална форма, тоест там трябва да е извършено някакво процесуално или предпроцесуално действие по формата на проверка. Можем само да гадаем какво точно се е случило, но прокуратурата би трябвало да предостави информация, след като самият Борисов отказва да отговори на въпросите на медиите“, поясни Екимджиев за БГНЕС.

Адвокатът категорично отказва да приеме, че едва ли не по инициатива на Борисов, с охрана, се отива да се води частен разговор в прокуратурата.

„Това е извън както протокола и добрите политически нрави, така и извън процесуалните правила, по които работи прокуратурата като публична институция“, подчерта той.

Борисов коментира кратко днешния си разпит в прокуратурата като разговор.

„Разговаряхме на тема как да се установи тази престъпна група, която организира подслушвания в домовете на хората, Аз се надявам дейността на тази организирана група да се прекрати“, каза Борисов пред журналисти, след като бе разпитан във Върховната касационна прокуратура.

#Върховната касационна прокуратура #Борислав Сарафов #подслушване #разпит #прокуратура #Бойко Борисов #Михаил Екимджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници