Зинаида Златанова: Правителството на Борисов не си е свършило работата

Зинаида Златанова: Правителството на Борисов не си е свършило работата
Златанова каза също, че няма план в областта на правораздаването, различен от преодоляването на критиките в петгодишния доклад на Европейската комисия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нямаме приоритети за новия програмен период (2014 – 2020 г.), защото правителството преди нас не си е свършило работата,  заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. 

"Никой от нас няма приоритети, защото тези неща се изработват поне една-две години преди периода. Това не е свършено", поясни Златанова пред БНР.

Тя твърди, че липсват стратегически документи в секторите здравеопазване, образование, електронно правителство, облекчаване на бизнес климата.

"Липсва ми цялостна визия, която предишното правителство не е изработило и на която тези стратегии трябва да стъпят", каза вицепремиерът.

Златанова каза също, че няма план в областта на правораздаването, различен от преодоляването на критиките в петгодишния доклад на Европейската комисия.

Тя обяви, че ще се консултира с неправителствените организации, които работят в областта на правосъдието, и заедно да потърсят поне няколко точки на консенсус за бъдеща реформа.

#Зинаида Златанова #Европейската комисия #правосъдие #реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници