Районният съвет на БСП район "Витоша" поиска оставките на Станишев и Изпълнителното бюро

Районният съвет на БСП район "Витоша" поиска оставките на Станишев и Изпълнителното бюро
A A+ A++ A

Районният съвет на БСП в район "Витоша" прие декларация до Националния съвет на БСП и Градския съвет на БСП, с която иска оставката на председателя на НС на БСП и ръководеното от него Изпълнително бюро, съобщи за "Фокус" председателят на Районния съвет на БСП в район "Витоша" Страхил Ангелов.

В декларацията се заявява, че изборът на Делян Пеевски за директор на ДАНС е политически неадкватен акт, който е взривил общественото мнение и разклатил доверието в правителството, подкрепено от БСП. В декларацията се казва още, че ръководството на партията и лично нейният председател, не са в състояние да намерят изход от кризата.

"Доверието ни в ръководството на социалистическата партия е силно разклатено и активът на районната партийна организация е разколебан. Считаме за опасно понататъшното еднолично изземване от председателя на НС на БСП Сергей Станишев волята на партията като мандатоносител, което е в противоречие на устава на БСП. Причина за това наше мнение е опитът на председателя на НС на БСП Сергей Станишев и министър-председателя Пламен Орешарски да поверят националната сигурност на отечеството в ръцете на Движението за права и свободи в лицето на олигарха Делян Пеевски, избран за народен представител в 42-то Народно събрание от област Пазарджик", се казва в декларацията.

Районният съвет на БСП район "Витоша" настоява спешно да бъде свикано извънредно заседание на Националния съвет на партията, на който да присъства и Пламен Орешарски. На това заседание - да бъде дадено обяснение във връзка с неадекватните действия на ръководството на партията и парламентарната група. Същият Национален съвет да насрочи дата за провеждане на извънредно заседание на 48-ия конгрес на БСП, в рамките на който да се начертае дългосрочна визия за управлението на родината, както и за коалиционната политика, която провежда и ще провежда нашата партия. Конгресът следва да разгледа и, ако е необходимо да направи персонални промени в ръководството на партията.

Според нас председателят на НС на БСП и ръководеното от него Изпълнително бюро следва незабавно да подаде оставка - се казва в декларацията.

#БСП #Страхил Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници