50 души на протест срещу паметника на Съветската армия

50 души на протест срещу паметника на Съветската армия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 50-ина души се събраха на протест срещу Паметника на съветската армия. Те го обвиха в българското и европейското знаме и го облепиха с различни надписи, сред които най-често повтарящият се бе "Вдигайте си чуковете", предаде БГНЕС.

Цитати от Стефан Стамболов и Захари Стоянов също бяха залепени на паметника днес: "Няма милост за предателите", "Русия враг номер 1 на България". И още в тези плакати: "Не искаме руски шмайзер да бесней над бащино ни огнище".

Журналистът Иво Инджев посочи, че на "стандартен и много глупавия упрек", че са малко, отговаря с друг стандартен аргумент, че "в Съветския съюз ония, които протестираха пред паметника на Пушкин, които се казваха дисиденти - бяха една шепа хора, обаче светът научи имената им". Той посочи, че те не са тук за това, но в онзи случай в Съветския съюз шепата хора са се оказали победителите. "Така че това да си малко още не означава, че не си прав", коментира той.

Хората, които се събраха днес пред паметника за пореден път поискаха той да бъде демонтиран и да бъде преместен, където гражданите кажат, като уточниха, че има музей. Те заявяват, че от април 1993г. има такова решение на Столична община.

#протест #паметника на Съветската армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници