7000 души протестират в София, 9 са задържани

7000 души протестират в София, 9 са задържани
Няколко хиляди протестиращи се събраха на площад „Независимост" в столицата. След час скандирания, демонстрантите поеха на шествие към Народното събрание. След това множеството се изтегли по бул. "Цар Освободител", като блокираха движението в района на Ор
A A+ A++ A

За пета поредна вечер в София и големите градове в страната се провеждат протести срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, срещу олигархията и кабинета "Орешарски", предаде "Дарик".

Няколко хиляди протестиращи се събраха на площад „Независимост" в столицата. След час скандирания, демонстрантите поеха на шествие към Народното събрание. След това множеството се изтегли по бул. "Цар Освободител", като блокираха движението в района на Орлов мост. Атмосферата е положителна.

Има много родители с новородени и малки деца, както и много домашни любимци. Интересни лозунги са издигнати и тази вечер от протестиращите. Сред тях са: „Не съм платен, мразя ви безплатно", „Не гоним туй, за да дойде онуй", „Свалям комуняги от шестгодишен.

Около 7 000 души протестират в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Деветима са задържани в столичното Пето районно управление на полицията след началото на протеста в столицата, информира МВР. Локализирани са групи, за които има данни, че подготвят безредици. Полицията предприема всички необходими мерки за обезпечаването на спокойното протичане на протеста и сигурността на гражданите.

МВР призовава всички граждани да запазят мирния характер на протеста и да се разграничават от всякакви прояви на насилие, опити за провокации и нарушаване на обществения ред. Няма задържани по време на протеста срещу правителството на Пламен Орешарски в столицата. Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на СДВР.

Традиционният маршрут на демонстрантите е: сборен пункт на площад "Независмост", след това шествието преминава през Народното събрание, Орлов мост и НДК, а оттам към централите на БСП, ДПС и Атака. Заради напрежението, което ескалира снощи пред партийната централа на Атака, при което леко пострадаха няколко човека, хиляди в социалните мрежи излязоха с призива „Игнорирайте Волен"! За да може да не се нарушава мирният протест, хората призоват протестиращите днес да не минават през централата на партията.

Десетки атакисти вече са се събрали пред централата на партията в София, която се намира на улица „Г.С. Раковски". Лидерът на Атака Волен Сидеров също е сред своите навън и говори по мегафон. Затруднено е движението в района - по „бул. Дондуков" и столичната улица „Г.С. Раковски".

Засилено е полицейското присъствие, има и жандармерия.

#протести Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите