Цацаров: Сценарий за убийството на Борисов е нелеп

Цацаров: Сценарий за убийството на Борисов е нелеп
Цацаров коментира още, че България не е държава, в която арестите се решават на съвещание при главния прокурор или поне тази прокуратура не е такава. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нуждата от политическо говорене, наложена от нуждата на политическия момент, не трябва да прераства в спекулации за сметка на правоохранителните органи и в спекулации за сметка на Прокуратурата. Прокуратурата в сценарии не участва. Никой не тича при Прокуратурата, за да режисира сценарии, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Изявлението бе направено като коментар на изказване на Бойко Борисов, че е имало план да бъде задържан и убит в килията, предаде агенция „Фокус“.

„Второ – не мога да говоря за никакъв план за задържане и най-малкото за това, което вие ми казвате, защото аз трудно мога да си помисля, че Бойко Борисов е казал такова нещо, че има план за ликвидирането му в следствения арест. Това е, меко казано, нелепо. Има Конституция, има Наказателнопроцесуален кодекс. Конституцията ясно предписва при какви условия народен представител може да бъде задържан и какви са предпоставките за това. Нека не изпадаме в параноя на държава, която едва ли не се намира в своето развитие 50 години назад, или държава, която едва ли не е на прага на военната диктатура“, посочи Цацаров.

Главният прокурор бе категоричен, че няма намерение да обсъжда какво е казал Борисов, защото го чува от журналистите.

„Ако е вярно, че има сценарий за задържането му и умъртвяването му в ареста, най-възпитаният начин, по който мога да отговоря, е, че меко казано, това е нелепо“, каза още Цацаров.

„Срещата в петък беше, за да бъде координирана срещата в понеделник. Ако някой е казал, че срещата в петък е била, за да бъде някой задържан, това е държава, в която има закони и Конституция“, каза още той.

Цацаров коментира още, че България не е държава, в която арестите се решават на съвещание при главния прокурор или поне тази прокуратура не е такава.

„Аз не пиша сценарии и не участвам в сценарии“, добави Сотир Цацаров.

#Бойко Борисов #Борисов #Цацаров #Сотир Цацаров #КСНС #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници