Цветан Цветанов: Най-правилно е да се обединим около предсрочни избори

Цветан Цветанов: Най-правилно е да се обединим около предсрочни избори
A A+ A++ A

Най-правилното решение е да се обединим около предсрочни парламентарни избори, което ще успокои обстановката в страната. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, предаде агенция „Фокус“.

Цветанов призова и в този случай да надделее разумът. „Решението е разпускане на 42-рото Народно събрание, което трябва да се случи обаче със съгласието на БСП, ДПС и „Атака“, отбеляза Цветанов. По думите му – не може да е аргумент това, че ГЕРБ се страхува от нещо.

По време на заседанието на КСНС единственият консенсус, който е бил постигнат, е бил за отлагането на втора точка от дневния ред на заседанието, а именно точка „Сигурност“. За първи път Народното събрание е с толкова ниско обществено доверие, каза Цветанов. Не е постигнат консенсус по време на днешното заседание на КСНС, защото парламентарната група на ГЕРБ е заявила, че настоява за насрочване на нови парламентарни избори и поправки в Изборния кодекс.

„С всички тези кадрови назначения при липса на дискусия, прозрачност, дори и вчера се стигна до назначаването на зам.-министър на вътрешните работи, което показва каква е политиката и целта на сегашното управление“, коментира Цветан Цветанов.

#ГЕРБ #Цветан Цветанов #президент #КСНС #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници