Местан: Какво означава, че в Благоевград мюсюлманин не може да бъде областен управител?

Местан: Какво означава, че в Благоевград мюсюлманин не може да бъде областен управител?
„Решението на министър-председателя Орешарски за Муса Палев е било правилно – това е един високообразован и скромен човек, без петънце в миналото му“, каза лидерът на ДПС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Защо е тази агресия срещу Муса Палев и какво означава, че в Благоевград един мюсюлманин да не може да бъде областен управител“, коментира лидерът на ДПС Лютви Местан въпрос дали на заседанието ще стане дума защо срещу Хасан Адемов нямаше никакви протести, а срещу Пеевски, който не е от етно-религиозното общество, има протести, предава „Фокус“.

Нека аз ви попитам, ако протестът срещу господин Муса Палев е политически, срещу кое негово политическо действие е насочен протестът? Това е много ясен отговор на въпроса. Това, че има протести срещу кабинета, те засягат кабинета като цяло. Ние бяхме много внимателни при номинирането на министри в кабинета Орешарски”, каза Местан.

Има нужда да подчертаем предимството на експертното над политическото начало и подборът ни е бил правилен. Решението на министър–председателя Орешарски за Муса Палев е било правилно - това е един високообразован и скромен човек, без петънце в миналото му“, каза лидерът на ДПС.

Ценностите не могат да имат регионален или национален характер. Става въпрос за тежък проблем и очаквам по-сериозна ангажираност и от страна на медиите, за да не бъдат единствено политически реакциите срещу подобни прояви, които не правят чест на европейска България“, посочи още Местан.

#Лютви Местан #Муса Палев #Благоевград #областен управител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници