Пламен Орешарски: Не можем да работим без парламент

Пламен Орешарски: Не можем да работим без парламент
Естествено, че не можем да работим без парламент. То се разбира по Конституция. Това каза пред журналисти в парламента премиерът Пламен Орешарски на въпрос дали правителството ще подаде оставка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Естествено, че не можем да работим без парламент. То се разбира по Конституция. Това каза пред журналисти в парламента премиерът Пламен Орешарски на въпрос дали правителството ще подаде оставка, предаде агенция „Фокус“. „Ние сме парламентарна република, ако парламентът не работи, очевидно… Страхувам се, че в нестабилността, в която попаднахме, тя може да продължи неопределено дълго и при следващи правителства. Какво правим тогава?“, коментира Орешарски.

На въпрос дали ще разговаря с протестиращите, премиерът заяви: „Едва ли. Аз опитвах вече. По-скоро другата страна не разговаря“.

Министър-председателят заяви, че ще внесе отново предложенията за промени в кабинета, които да бъдат гласувани от Народното събрание. „Още в началото обещах, че ще има втори вицепремиер. Кабинетът е сформиран. Кабинетът е попълнен. Зам.-министрите – колкото толкова“, каза премиерът.

На въпрос не е ли късно за втори вицепремиер с ресор икономика при протестите в страната, Орешарски заяви: „Икономиката ще продължи да пада по този начин“. „Не съм коментирал с никой от ССД кандидатурата на Даниела Бобева“, заяви Орешарски. „Не съм консултирал предварително дали ще има кворум, или не“, посочи той.

#протести парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници