Започва джаз фестът "A to JazZ Festival 2013 –America Latina"

Започва  джаз фестът  "A to JazZ Festival 2013 –America Latina"
Музикалното събитие е посветено на едно от най-значимите течения в музиката – латино джаза, а на сцената му ще свирят световни величия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Третото издание на джаз феста на открито "A to JazZ Festival 2013 –America Latina" ще се проведе в Южния парк 2, зад басейна "Спартак" в последните три дни на месеца – 28, 29 и 30 юни, съобщиха организаторите.

Музикалното събитие е посветено на едно от най-значимите течения в музиката – латино джаза, а на сцената му ще свирят световни величия – като двукратния носител на "Грами" Мишел Камило, саксофонистът на Тито Пуенте Мич Фромън, бразилската дива Жандира Силва, както и кубинските Dany Noel Latin Jazz Quintet.

Организатори на "A to JazZ Festival 2013 – America Latina" са фондация "A to Z" и фондация "Америка за България".

Тази година единственият джаз фестивал в София смени два пъти мястото на провеждането си, но организаторите уверяват, че това няма да попречи нито на протичането на музикалното събитие, нито на удоволствието на меломаните, които ще се потопят в света на латино джаза и ще имат възможността да чуят изключителните артисти, част от фестивалната програма.

"Истината е, че намерихме може би най-доброто място, което да замени първоначалната локация на A to JazZ Festival – Докторската градина. Пространството зад басейна "Спартак", във втората част на Южния парк ни осигурява обширни зелени площи, отдалеченост от жилищни сгради и удобна локация - само на няколко минути пеша от НДК,обясни Петър Димитров, организатор на джаз фестивала.

"A to JazZ Festival 2013 – America Latina" започва точно в 18.30 часа на 28 юни, когато на сцената ще се качат родните Tumbaito с Калин Вельов и магнетичната бразилска дива Жандира Силва. На 29 юни ще имаме удоволствието да видим кубинския Dany Noel Latin Jazz Quintet и кралете на нюйорската салса The Bronx Horns.

#джаз #Петър димитров #Южния парк #Калин Вельов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници