Масовите протести в Египет взеха три жертви

Масовите протести в Египет взеха три жертви
Масовите протести в Египет взеха три жертви. Снимка: totallycoolpix.com
A A+ A++ A

Двама души бяха убити, а около 70 бяха ранени по време на избухналите сблъсъци между поддръжниците и противниците на държавния глава Мохамед Мурси в Александрия в петък.

Един от загиналите е американски гражданин на 21 години, който е починал от нараняване с нож в областта на гърдите. Другият загинал е бил прострелян. Инцидентите са се случили в квартал Сиди Габер, в северната част на града. Централата на Партията на свободата и справедливостта, която е свързана с ислямското движение „Мюсюлмански братя", е била опожарена, съобщи "Фокус", позовавайки се на АФП.

Трети човек загина при експлозия по време на демонстрация в град Порт Саид, намиращ се при входа на Суецкия канал. Десет души са били ранени при инцидента. Все още не е изяснена причината за взрива, но според демонстранти източникът на експлозията е заложена бомба. И в Порт Саид е била нападната сградата, в която се помещава ислямистка партия.

Демонстрации се проведоха в редица градове на страната, включително на площад „Тахрир" в Кайро, където се събраха противници на Мурси, искащи оставката му. Събитията се случват в навечерието на първата годишнина от встъпването на Мохамед Мурси като президент на Египет. Сблъсъците, които започнаха още в средата на седмица, повдигат опасения за нови размирици в северноафриканската страна.

#Египет #Александрия #Мохамед Мурси #Кайро #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници