Муса Палев: Няма да подам оставка, това ще е предателство

Муса Палев: Няма да подам оставка, това ще е предателство
Палев коментира, оттеглянето му „би означавало предателство на България”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не мисля да подавам оставка на този етап, заяви областният управител на Благоевград Муса Палев пред агенция „Фокус”.

Позицията на Палев е категорична, въпреки че всяка сутрин пред сградата на областната администрация протестират десетки благоевградчани, несъгласни да бъдат управлявани от човек на ДПС.

Палев коментира, оттеглянето му „би означавало предателство на България”.

„Аз съм отговорен човек и съм приел това задължение пред правителството и пред премиера Пламен Орешарски. Ако те ми поискат оставката, на секундата напускам. Ако с нещо уронвам престижа на страната, на областта или на някой друг, също не бих стоял и една секунда повече”, заяви политикът.

Той обясни, че миналата седмица работният му процес е протичал нормално и всеки ден е посещавал областната управа, въпреки че ежедневните протести срещу назначаването му пред сградата. Той категорично отрече да са изнасяни неправомерно документи от областната администрация, за да му бъдат предавани.

В петък протестиращите срещу назначението на Муса Палев измислиха нова форма на протест - пият кафе пред сградата на Областната управа. Те бяха категорични, че ще променят позицията си и ще спрат действията си само ако Муса Палев прекрати членството си в ДПС.

Продължава и подписката срещу назначението му. В понеделник тя ще бъде внесена в Министерския съвет, като организаторите на протеста се надяват да съберат подписите на около 10 000 души.

 

#Муса Палев #оставка #Благоевград #протест #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници