Драгомир Стойнев: Протестите спират чуждестранните инвестиции

Драгомир Стойнев: Протестите спират чуждестранните инвестиции
Относно протестите Стойнев заяви, че разбира хората, чиито мечти в продължение на 23 години са били лъгани и са вярвали в по-добър живот. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Много е трудно да се убедят чуждестранни инвеститори да направят вложения у нас, когато има протести. Правя всичко възможно и постоянно се срещам с чуждестранни инвеститори, но протестиращи има не само в България, може би светът преминава през такъв период, заяви икономическият министър Драгомир Стойнев по време на българо-китайски бизнес форум.

„Законодателни промени в най-скоро време ще насърчават чуждестранните инвестиции в България“, съобщи Стойнев, цитиран от Би Ти Ви.

Той уточни, че целта на правителството е да привлича чуждестранни инвестиции, но не само за данъчни облекчения, а и с по-голяма прозрачност, и по-бърза работа на администрацията.

„Правителството има намерение до края на годината да има първи конкретни стъпки с облекчаване на бизнес климата и най-вече за подобряване на междуфирмената задлъжнялост“, коментира още министърът.

Относно протестите Стойнев заяви, че разбира хората, чиито мечти в продължение на 23 години са били лъгани и са вярвали в по-добър живот. Министърът допълни, че се радва, че хората протестират, но изрази мнение, че без парламент и правителство няма как да се подобри животът на хората.

#Драгомир Стойнев #протест #инвестиции #Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници