Засилени проверки на Калотина и Капитан Андреево в летния сезон

Засилени проверки на Калотина и Капитан Андреево в летния сезон
На пунктовете Калотина и Капитан Андреево има информационни табели на английски и турски език, от които пътуващите се информират за начина на подаване на сигнали за корупционни прояви спрямо тях, както и за цените на винетните стикери. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От средата на юни, с цел осигуряване нормалното протичане на туристическия сезон, служители на Гражданска дирекция „Гранична полиция“ и дирекция „Инспекторат“ ще провеждат ежеседмични проверки за извършвания контрол на пунктовете Капитан Андреево и Калотина, както и в 30-километровата гранична зона, съобщава БГНЕС.

Предвижда се проверките да продължат до края на активния туристически сезон - 15 септември.

Мерките са свързани с осигуряване на нормален пропускателен режим на границата и противодействие на престъпленията спрямо чужди граждани, пътуващи по републиканската пътна мрежа, съобщавт от МВР.

Екипи на ГД “Гранична полиция” провеждат разговори с транзитно пътуващите чужди граждани за преминаването им през сръбско-българската и българо-турската граници. От средата на юни досега са проведени общо около 1500 беседи с пътуващите за Турция чужденци, касаещи извършените им на влизане в България гранични проверки - време за изчакване, начин на провеждане на проверката, отношение към пътуващите.

Проверяващите се интересуват от стойността и издаването на касови бонове за закупените от пътниците винетни стикери, контрола от страна на служителите на Пътна полиция по време на пътуването им в страната и граничните проверки при напускане на българската територия. Анкетираните чужди граждани изразяват положително мнение по отношение на преминаването през граничните пунктове и движението по пътищата на страната.

На пунктовете Калотина и Капитан Андреево има информационни табели на английски и турски език, от които пътуващите се информират за начина на подаване на сигнали за корупционни прояви спрямо тях, както и за цените на винетните стикери.

Предприети са действия за недопускане на евентуални длъжностни престъпления и от другите служби за задължителен граничен контрол.

#Калотина #Капитан Андреево #проверки #туристически сезон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници