Румен Петков: Изборът за кмет на Варна е ключов

Румен Петков: Изборът за кмет на Варна е ключов
A A+ A++ A

Изборът за кмет на Варна е ключов, защото определя и националните тенденции. Това каза в интервю за агенция „Фокус“ Румен Петков от БСП. По думите му Варна е национален избор, защото ще покаже отношението на варненци към управляващото мнозинство, към правителството и не на последно място - към премиера.

„В крайна сметка той е избран за народен представител от Варна. Бившият наш премиер беше депутат от Варна, настоящият премиер е депутат от Варна. Това е много лош атестат за отношението на варненци към тях, от тях и към нас“, каза Румен Петков.

„Станишев беше народен представител от Варна. Той лично как участва в кампанията? Секретарят по организационните въпроси Красимир Янков е от Варна, той как участва в кампанията“, каза Румен Петков. 

„Какво направихме между двата тура? На първия тур бяхме първи. Между двата тура - как работихме с останалите кандидати, при всички въпросителни, които може да има, към всеки един от тях, в това число и към нашия кандидат. Защото за мен първият политически въпрос е „Това ли беше нашият кандидат?“. Преценено е, че това е кандидатът, с него сме вървели на изборите. Но какво направихме между двата тура с останалите кандидати, работено ли е, как е работено, за да се търси тяхната подкрепа, със синдикатите, с другите неправителствени организации. Там има много силна организация на морския флот. Какво е правено между двата тура, за да се стигне до този изключително лош резултат?“, запита Румен Петков.

#Румен Петков #БСП #Варна #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници