ГЕРБ пита извършвана ли е полицейска регистрация на бивши министри и депутати, на които е повдигано обвинение

ГЕРБ пита извършвана ли е полицейска регистрация на бивши министри и депутати, на които е повдигано обвинение
A A+ A++ A

Народните прадставители от ПП ГЕРБ Красимир Ципов, Веселин Вучков, Любомир Христов, Пламен Нунев и Румен Иванов внесоха в деловодството на Народното събрание въпрос до заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Въпросът е относно извършване на полицейска регистрация на физически лица, привлечени в качеството на обвиняеми по реда на НПК и заемащи висши държавни длъжности, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Извършвана ли е полицейска регистрация, по смисъла на чл. 59 от Закона за МВР (на привлечени като обвиняеми лица за умишлени престъпления от общ характер), на лица, които към момента на регистрацията са заемали постове на народни представители, министър-председатели, министри или заместник-министри (сред които Сергей Станишев, Емилия Масларова, Раиф Мустафа, Николай Цонев, Валери Цветанов, Волен Сидеров, Атанас Атанасов, Стефан Софиянски, Митхат Табаков, Гюнай Сафер, Щерьо Щерев, Петър Ангелов, Фидел Беев и други), за периода след 1 януари 2003 година. Ако отговорът е положителен – по чия инициатива е правена регистрацията, служебно по инициатива на полицейските органи или по искане на прокуратурата?“, питат във въпроса си народните представители от ПП ГЕРБ. Те молят отговорът на въпроса да бъде предоставен в писмена форма.

Питането на народните представители явно е свързано с опита на органите на полицията да извършат във вторник полицейска регистрация на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, обвинен от прокуратурата, че не е упражнил контрол върху 4-ма служители на СДОТО, които са извършвали несанкционирани подслушвания.

#ГЕРБ #депутати #питане #МВР #полицейска регистрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници