МЗХ предлага още 11 милиона лева в бюджета за тютюнопроизводителите

МЗХ предлага още 11 милиона лева в бюджета за тютюнопроизводителите
Заместник-министър Абазов призова тютюнопроизводителите да кандидатстват и за европейски пари, за повишаване на доходите си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерство на земеделието и храните ще предложи още 11 милиона лева в бюджета за следващата година към вече предвидените средства в размер на 73 млн. за тютюнопроизводителите, за да се запази размерът за подпомагане в сектора. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов на среща с тютюнопроизводителите в Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Абазов заяви, че държавата ще подпомогне тютюнопроизводителите чрез субсидиране на сектора и след 2014 г., под формата на национални доплащания. По думите му, целта е да се запази размерът на подкрепата и през следващите години, а подпомагането ще се осъществи от националните доплащания.

Заместник-министърът припомни, че през последните три години тютюнопроизводителите са получили 73 милиона лева по схемата за национални доплащания и беше категоричен, че ще продължи работата в посока на сигурността на отрасъла.

 

Абазов призова земеделските стопани от планинските, полупланинските и граничните райони да бъдат активни като се възползват и от други възможности за повишаване на доходите си, което може да бъде осъществено, като се кандидатства по мерките, включени в Програмата за развитие на селските райони за новия програмен период 2014-2020 г.

#Бюрхан Абазов #доплащания #мерките #земеделието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници