Марк Грей опроверга, че очакваният устен доклад на ЕК ще критикува правителството

Марк Грей опроверга, че очакваният устен доклад на ЕК ще критикува правителството
Устното представяне, което Европейската комисия ще направи тази седмица, ще бъде фактологично и няма да съдържа никакви политически оценки, заяви Марк Грей. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия опроверга информация, публикувана във вестник „Преса“, според която предстоящият тази седмица устен доклад на Комисията ще включва остри критики към българското правителство и ще даде оценка, че то е „отслабено и не показва политическа воля да работи по напредъка в областта на правосъдието и вътрешния ред“, предаде БНР.

„Публикацията е абсолютно неточна и подвеждаща за читателите. Тя не е основана на никакви заслужаващи доверие факти. Устното представяне, което Европейската комисия ще направи тази седмица, ще бъде фактологично и няма да съдържа никакви политически оценки“, заяви Марк Грей.

Той категорично отрече и твърденията в тази публикация, че заради незадоволителния напредък и политическата криза у нас Комисията ще препоръча отлагане на членството ни в Шенген с най-малко година.

„Комисията не прави връзка между мониторинговия механизъм и Шенген и в устния доклад темата „Шенген“ няма да фигурира, каза още Марк Грей.

#Марк Грей #Европейската комисия #Шенген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници