Шеф на миньорски синдикат: Ръководството на „Ораново“ не дава пълна информация

Шеф на миньорски синдикат: Ръководството на „Ораново“ не дава пълна информация
Топалов призова да се изостри общественото внимание относно недостига на средства и спасителни екипи в мините, за да се предотвратят в бъдеще подобни трагични инциденти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За да се срути галерията, тя е била или изоставена, или нещо друго не е било както трябва“, заяви пред ТВ7 председателят на миньорската федерация в КТ „Подкрепа“ Владимир Топалов, предава „24 часа“.

Топалов изрази съмнение, че ръководството на рудник „Ораново“ дава пълна информация за подробностите около инцидента.

Той призова да се изостри общественото внимание относно недостига на средства и спасителни екипи в мините, за да се предотвратят в бъдеще подобни трагични инциденти.

Издирването на двамата миньори продължава с пълна сила.

„Спасителните дейности в рудник „Ораново“ продължиха цяла ноща. Акцията продължава и в момента”, заяви кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Според ръководството на мината инцидентът няма нищо общо с нормалния производствен процес и не е свързан с нарушения на условията за труд.

Управителят Валери Манов каза пред ТВ7, че екипите срещат затруднения при разчистването, тъй като става въпрос за огромни скални късове, а срутването е станало на голяма дълбочина.

#Владимир Топалов #Ораново #миньори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници