Президентът приветства решението на ЕС за „Хизбула“

Президентът приветства решението на ЕС за „Хизбула“
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев приветства решението на Съвета на министрите на външните работи за включване на военното крило на „Хизбула“ в списъка на Европейския съюз с терористични организации.

Това се посочва в изявление на държавния глава по повод решението на Съвета на Европейския съюз, съобщиха от прессекретариата на президента.

Публикуваме пълния текст на изявлението на президента:

„Съветът на министрите на външните работи на Европейския съюз взе днес решение за включването на военното крило на „Хизбула“ в списъка на Европейския съюз с терористични организации. Приветствам това решение, което е плод на съвместните усилия на държавите членки на ЕС и на партньорските служби в защита на сигурността на гражданите. То се основава и на задълбочения анализ на голям обем информация за дейността на хора, свързани с терористична дейност на територията на ЕС. Нека никой да не подценява решимостта на Европейския съюз да защити сигурността на своите граждани и на пребиваващите на територията му. Европа показа, че е безкомпромисна спрямо всеки, който се опита да посегне на живота и да застраши сигурността на невинни граждани на нейна територия. Днешното решение е и силен сигнал, че Европейският съюз ще продължи да работи съвместно с ливанските институции и да подкрепя демократичните процеси в страната“.

#„Хизбула“ #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници