Бойко Борисов: Чест му прави на министър Йовчев, че подкрепи нашата теза за „Хизбула“

Бойко Борисов: Чест му прави на министър Йовчев, че подкрепи нашата теза за „Хизбула“
Борисов подчерта, че министър Йовчев се е държал достойно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, че с изказването си за допълнителните доказателства за съпричастност на „Хизбула“ в атентата в Сарафово е подкрепил тезата на правителството на ГЕРБ, предаде агенция „Фокус“.

„Само преди месеци Сергей Станишев, Кристиан Вигенин ни упрекваха за решението за „Хизбула“. Още с първите си назначения Вигенин цопна в блатото и след това се чудеше как да изпълзи оттам. Днес Европейският съюз прие нашата теза“, коментира бившият премиер.

Борисов подчерта, че министър Йовчев се е държал достойно.

„Чест му прави на министър Цветлин Йовчев, че за разлика от Вигенин има нещо в главата – излезе преди няколко дни и каза – даже има още данни по военното крило на „Хизбула“. За разлика от своя колега, министър Вигенин (така му казват, че е министър, аз не знам що за министър е това момче, предполагам, че вече има кола, секретарка, ходи в министерството), прави нещо най-вероятно и за малко да има различно, грешно, от своя колега Йовчев и от това, което днес реши ЕС“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ смята, че най-важно е да има приемственост при вземането на важни решения.

„Помните ли за Цветанов какво се изговори тогава, какво се изговори за мен – че това едва ли не е най-голямата грешка на управлението на нашето правителство. Днес ЕС го взе като решение. Някой да ни се извини или да каза добре, правилно, вие първи сте разбрали, дали и направили това, което е трябвало? Това правителство го потвърди, не министър Вигенин, а министър Йовчев, за което му благодаря. Ето, когато има приемственост, последователност в решенията, на всеки му отдавам дължимото“, каза още лидерът на ГЕРБ.

#ГЕРБ #Бойко Борисов #Сергей Станишев #Кристиан Вигенин #Хизбула #Сарафово #атентат #Борисов #Вигенин #Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници