Айман Зауахири призова Египет да изостави демокрацията

Айман Зауахири призова Египет да изостави демокрацията
Лидерът на „Ал Кайда” Айман Зауахири призова египетските „Мюсюлмански братя” и техните поддръжници да изоставят демокрацията. Снимка:btvnews.bg
A A+ A++ A

Лидерът на „Ал Кайда” Айман Зауахири призова египетските „Мюсюлмански братя” и техните поддръжници да изоставят демокрацията и да се опитат да управляват чрез пълното прилагане на ислямските закони, предаде Агенция “Фокус”. В 15-минутен запис, публикуван в ислямистки сайт в събота, Зауахири критикува ислямистите, формирали политически партии в Египет и подкрепящи египетските военни за свалянето на президента Мохамед Мурси.

„Давам този съвет на тези, които подкрепят Мурси и им казвам, че първо трябва да признаем, че легитимността не почива на избори и демокрация, а на шариата”, казва той. „Шариата не избира Мурси за президент на страна, президент на светска и националистическа държава”, допълва Зауахири.

„Кръстоносци, светски фигури, американската армия, бивши поддръжници на Мубарак и неколцина свързани с ислямистите се обединиха с пари на Персийския залив и САЩ в планирането на заговор да свалянето на правителството на Мурси. Случилото се е най-голямото доказателство, че избирането на демокрацията като път за ислямско управление се провали”, допълва Айман Зауахири.

#Айман Зауахири #Мохамед Мурси #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници