Нови преговори между израелци и палестинци идните дни

Нови преговори между израелци и палестинци идните дни
Заместник министърът на външните работи Зеев Елкин от партията на премиера Бенямин Нетаняху Ликуд, изрази надежда, че министърката на правосъдието Ципи Ливни, която ръководи израелската делегация „е отстоявала позиции по време на разговорите, отразяващи т
A A+ A++ A

Израелските и палестинските преговарящи, които проведоха среща в Йерусалим в сряда вечерта, са се договорили да се срещнат отново в идните дни, за да продължат разговорите си, съобщават израелски медии, предава БГНЕС.

Преговорите, които продължиха пет часа в хотел в Йерусалим, се проведоха при пълна дискретност.

Както се бяха договорили помежду си, участниците не направиха никакво изявление и не публикуваха комюнике.

Преди срещата частната телевизия „10" съобщи, че „двете страни ще опитат да приключат разговорите за рамките на преговорите, за да могат да се заемат с ключови въпроси на следващата среща в Йеришо" на Западния бряг.

Възобновяването на преговорите предизвика известно напрежение в израелското правителство в четвъртък.

Заместник министърът на външните работи Зеев Елкин от партията на премиера Бенямин Нетаняху Ликуд, изрази надежда, че министърката на правосъдието Ципи Ливни, която ръководи израелската делегация „е отстоявала позиции по време на разговорите, отразяващи тези на цялото правителство".

Елкин и други депутати и министри от Ликуд и от националистическата партия „Израел наш дом", част от управляващата коалиция, се противопоставят на създаването на палестинска държава редом до Израел, както настояват Ливни, САЩ и ЕС.

Възобновяването на мирните преговори е плод на интензивните усилия на американския държавен секретар Джон Кери, който събра двете страни на първа среща във Вашингтон на 30 януари.

#израелци #палестинци #Джон Кери #Ципи Ливни #мирни преговори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници