Боян Чуков: И палестинците, и евреите са само съчки, които се хвърлят на кладата

Боян Чуков: И палестинците, и евреите са само съчки, които се хвърлят на кладата
A A+ A++ A

"Колкото повече време минава, се появяват все повече и повече въпроси, които нямат отговор", заяви пред БНР международният анализатор Боян Чуков относно събитията в Близкия изток.

"За мен лично става дума за второто издание на голямата игра, в което участват глобални фактори. В цялата тази история и палестинците, и евреите са само съчки, които се хвърлят на кладата. Тук драмата е еднаква както за палестинците, така и за евреите", смята той.

Анализаторът е категоричен, че Мосад не може да проспи всичко това. По думите му техниката, която е била на границата, е съвършена и невероятно прецизна. По време на събитията е имало хакерска атака, заради която електрониката е била блокирана. Освен това, в района по време на атаката на "Хамас" е изчезнала мобилната връзка, подчерта той в интервю за предаването "Хоризонт за вас" и обясни:

"Мобилната връзка може да бъде елиминирана само благодарение на мощни станции за радио-електронна война, които да са относително наблизо. Ако погледнем къде са най-близките такива станции, които евентуално биха могли да влияят – такава има в о. Кипър, в британския сектор. Моята лична теория по хипотеза за случващото се в Израел е, че ние наблюдаваме британски чай в американска чаена чашка, подсладен с турски шекер".

Според него това са най-облагодетелстваните държави.

"Има много доказателства, че нападението в Ивицата Газа е реализирано от разузнавателна централа с изключителен интелектуален капацитет", добави Боян Чуков. Той е категоричен, че ставащото в момента в Близкия изток ще преразпредели сферите на влияние в дългосрочен план.

"Това, което се случва, е в полза на Джо Байдън и на управляващите в САЩ, защото той може да прояви лоялност и грижа за евреите в Израел и по този начин да привлече тотално еврейското лоби в САЩ, което да застане зад него. /…/ Това, което се случва в Израел, има отношение включително към това, което се случва в Нагорни Карабах, в Молдова, това има и пряко отношение към този прословут газопровод "Балтик конектор". Очаква се влошаване на обстановката и в северната част на Европа, където цел започва да става Калининградския ексклав и със съответните усложнения, които ще настъпят след блокирането на Финландския залив, където руснаците вече и по морски път няма да могат да го снабдяват с нищо".

Анализаторът напомни за многото мюсюлмани в Западна Европа:

"Със събитията в Израел индиректно може и на територията на Европа да избухнат сблъсъци между мюсюлмани и силите на реда. Ставащото в Израел е като ръчна граната в чакалнята на гарата – поразява всички, които са вътре. В този план според мен събитията в Израел и Ивицата Газа са даже по-важни от това, което се случва в Украйна".

Боян Чуков не очаква в българския парламент да се случи нещо сериозно в тази посока. И обясни:

"Решението как да се гласува вътре в парламента не се взима в парламента, не се взима от ръководствата на партиите, а се взима от външен фактор, на който в момента му е много неизгодно в България да има смяна на правителството. В момента продължава да се руши българската държавност, което е най-удобно на глобалните фактори, защото България се превръща в един обикновен пластилин, който може да се формира както е удобно".


#Боян Чуков #палестинци #евреи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници