Столарски: Таксите от Турция за български превозвачи обричат 20 хил. души на фалит

Столарски: Таксите от Турция за български превозвачи обричат 20 хил. души на фалит
„Има само един начин да се решат проблемите – да се предприемат ответните реципрочни действия и то от страна на българското правителството. То трябва да въведе абсолютно същите такси и то за всички, за да може да бъдат всички равнопоставени на пазара", до
A A+ A++ A

Въвеждането на финансови ограничения от Турция за български превозвачи е дискриминация и обрича повече от 20 хил. души на фалит, заяви пред Фокус председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт, Миролюб Столарски.

„Нашите политици трябва да се учат от турците как се защитават интересите на съответен бранш", каза Столарски.

„Лошото е, че тези санкции ще засегнат не само българските превозвачи, но и част от българските производители, защото тези, които произвеждаха в България, досега караха с български камиони, а сега с тези такси българските камиони ще станат значително по-скъпи от турските. Тогава ще трябва да идват турски камиони, да взимат българското производство и да го карат в Турция. Иначе стоката на българските производители ще стане доста по-скъпа. Това обрича повече от 20 хиляди души на фалит, защото от Турция и за Турция пътуват малките превозвачи, които имат по 1 – 2 камиона. Това значи, че тези хора отиват на улицата. На тях нищо друго не им остава", коментира предеседателят на БАСАТ.

Според него, ако няма ответна реакция от българското правителство, не само ще бъдат блокирани гранични пунктове, но ще дойдат в София и камиони.

„Има само един начин да се решат проблемите – да се предприемат ответните реципрочни действия, и то от страна на българското правителството. То трябва да въведе абсолютно същите такси, и то за всички, за да може да бъдат всички равнопоставени на пазара", добави Столарски.

„Доколкото четох и други държави са засегнати от мерките. Те може би ще реагират малко по-късно. Но може би защото ние пътуваме най-много в Турция и през Турция, затова от много години насам турците смятат, че ние сме най-големият конкурент на турските превозвачи. И затова конкретно нас ни удрят по този начин", каза още той.

#Миролюб Столарски #БАСАТ #Турция #такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници