Меркел обеща просперитет на всички германци

Меркел обеща просперитет на всички германци
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел откри предизборната си кампания с обещание за просперитет за всички германци и заяви, че ако социалдемократите или "Зелените" дойдат на власт, този просперитет ще бъде изложен на риск, предаде БНР.

Меркел има изключително натоварена програма до изборите на 22 септември. Дотогава, за 40 дни тя трябва да произнесе 56 предизборни слова под лозунга "Да успеем заедно" и да убеди германските избиратели да гласуват за нейната партия.

"Нашата коалиция успя да създаде най-успешното правителство от 1990 година насам. Направи значителни подобрения в системата на здравеопазването, образованието, социалната политика, грижата за възрастното население. Води успешно страната в период, когато Европа е обхваната от криза", заяви Меркел в първата си предизборна реч в град Зелигенщат край Франкфурт.

Канцлерът подчерта, че ще продължи политиката си на финансова дисциплина в Европа и ще защити спестяванията на германските граждани.

Според наблюдатели преднината на консервативния блок на Меркел от 15% пред опозиционните социалдемократи гарантира трети мандат на канцлера, наричана от германците "майката на нацията".

#Меркел #Германия #избори #просперитет #кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници