Президентът: Готови сме да подкрепим Близкоизточния мирен процес

Президентът: Готови сме да подкрепим Близкоизточния мирен процес
Плевнелиев заяви, че България подкрепя мира в Близкия изток. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"България ще подкрепи всяко усилие за постигане на успех на директните преговори между палестинската власт и държавата Израел. Готови сме да дадем своя принос и в рамките на Европейския съюз в подкрепа на Близкоизточния мирен процес."

Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който се срещна в четвъртък на „Дондуков“ 2 с министъра на външните работи на палестинската власт Рияд Ал Малики, цитиран от президентския пресцентър.

Министър Ал Малики заяви, че палестинската власт остава ангажирана с каузата за постигане на траен мир в Близкия изток. Той изрази надежда, че директните преговори ще доведат до положителен резултат.

„Палестинската власт се стреми към повече прагматизъм в двустранните отношения с България и особено в областта на икономическите връзки“, заяви по време на срещата министър Рияд Ал Малики.

Обсъдена беше идеята за създаване на смесена българо-палестинска междуправителствена комисия, която да направи преглед на двустранните споразумения и да очертае областите за развитие на икономическото партньорство.

#Росен Плевнелиев #България #Израел #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници