ООН не може да провери твърденията за доставка на оръжия за опозицията в Сирия

ООН не може да провери твърденията за доставка на оръжия за опозицията в Сирия
По-нататъшната милитаризация на конфликта в Сирия представлява опасност, заяви говорителят на световната организация Мартин Несирки. Снимка: www.unmultimedia.org
A A+ A++ A

ООН не е в състояние да провери появилата се в медиите информация за доставката на голяма пратка с оръжие за сирийската опозиция от чужбина, но по-нататъшната милитаризация на конфликта в Сирия представлява опасност, заяви говорителят на световната организация Мартин Несирки, цитиран от РИА Новости, предава „Фокус“.

По-рано агенция Ройтерс съобщи, че през турската граница в Сирия е пристигнала пратка с 400 тона оръжие за нуждите на опозицията, която се бори срещу сирийското правителство.

„Запознати сме с тези съобщения, но не сме в състояние да ги проверим. Мнението на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун за опасността от по-нататъшна милитаризация е добре известно”, отбеляза Несирки, след като бе помолен да коментира данните за доставките на оръжие в Сирия.

По-рано Бан Ки-мун нееднократно подчертаваше, че е против военното урегулиране на сирийския конфликт, а по-нататъшната му милитаризация няма да способства за намирането на изход от ситуацията.

#Мартин Несирки #ООН #Сирия #оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници