„Дейли Телеграф”: Британският флот е в готовност за нанасянето на удари по Сирия

„Дейли Телеграф”: Британският флот е в готовност за нанасянето на удари по Сирия
Великобритания планира да се присъедини към САЩ и да предприеме военни действия срещу Сирия в рамките на броени дни в отговор на атаката с химическо оръжие, която се предполага, че силите на президента Башар Асад са извършили срещу своя собствен народ. Сн
A A+ A++ A

Великобритания планира да се присъедини към САЩ и да предприеме военни действия срещу Сирия в рамките на броени дни в отговор на атаката с химическо оръжие, която се предполага, че силите на президента Башар Асад са извършили срещу своя собствен народ.

Корабите на британския кралски флот се подготвят да участват съвместно със САЩ в евентуална серия от бомбардировки с крилати ракети, като военното командване вече завършва изготвянето на списъка с потенциалните цели, пише „Дейли Телеграф”.

Правителствени източници съобщиха, че преговорите между британския премиер и международните лидери, включително Барак Обама, ще продължат, но всяко военно действие, което бъде съгласувано, може да бъде предприето още през следващата седмица.

На фона на започналата подготовка британският външен министър Уилям Хейг предупреди, че светът няма да стои безучастно и няма да позволи на режима на Башар Асад да използва „безнаказано” химическо оръжие срещу сирийския народ.

Великобритания, САЩ и техните съюзници трябва да покажат на Асад, че извършването на подобно зверство „означава да се премине границата, и че светът ще реагира при пресичането на тази граница”, подчерта той.

Британските сили най-вероятно ще се окажат въвлечени в интервенция в сирийската криза, след дългите месеци на обсъждания и международни разногласия относно ответните действия на кървавата двугодишна гражданска война, коментира изданието.

По "Фокус"

#Сирия #химическо оръжие #САЩ #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници