Режимът на Асад обвини опозицията за стрелбата срещу инспекторите на ООН

Режимът на Асад обвини опозицията за стрелбата срещу инспекторите на ООН
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийският режим обвини бунтовниците, че са стреляли срещу инспекторите на ООН, които пътуваха за околностите на Дамаск, за да разследват евентуалното използване на химическо оръжие в Сирия.

"Членовете на екипа на ООН станаха обект на стрелба от въоръжени терористични групи при влизането си в област Моадамия ал-Шам", югозападно от Дамаск, съобщи държавната телевизия. Позовавайки се на сирийски представител, пожелал анонимност, тя уточни, че службите за сигурност "ескортирали инспекторите до мястото, контролирано от тези групи" предаде БГНЕС.

"Сирийското правителство иска от терористичните групи да поемат отговорността за сигурността и физическата цялост на членовете на ООН и да гарантират, че ще се върнат живи и здрави", допълни телевизията.

По-рано днес говорител на ООН съобщи, че експертите са станали обект на стрелба от неизвестни снайперисти, които ги принудили да се върнат, за да сменят автомобила си. "Първата кола на екипа, разследващ химическите оръжия, беше нарочно подложена на неколкократна стрелба от неизвестни снайперисти" в буферната зона при наближаването й, заяви Мартин Несирки, без да съобщава за пострадали.

Той не уточни дали инспекторите са се намирали в Източна Гута или в Моадамия ал-Шам, както съобщи държавната телевизия. Именно в тази зона опозицията и редица западни страни обвиняват армията, че е убила стотици цивилни при нападение с химическо оръжие миналата седмица.

#Сирия #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници