Сирийската опозиция обстрелвала Дамаск с ракети

Сирийската опозиция обстрелвала Дамаск с ракети
Силите на опозицията са изстреляли и минометни снаряди по щабквартирата на военновъздушното разузнаване в източната част на столицата, като обстрелът не е довел до човешки жертви, съобщава сирийската Организация за мониторинг на човешките права. Снимка: Е
A A+ A++ A

Бойци от сирийската опозиция съобщиха, че са изстреляли ракети „Катюша” по правителствените позиции в центъра на Дамаск като отмъщение за предполагаемото използване на химическо оръжие срещу цивилни от страна на армията, предава Фокус.

Съобщението идва на фона на подготовката на западните държави за военни действия срещу режима на сирийския президент Башар Асад за предполагаемите химически атаки в околностите на Дамаск през миналата седмица, при които има данни за стотици загинали.

Опозиционни активисти разпространиха видеокадри, на които се вижда как изстрелват две ракети „Катюша” местно производство „в отговор на масовите убийства с химическо оръжие в Източна Гута”.

Силите на опозицията са изстреляли и минометни снаряди по щабквартирата на военновъздушното разузнаване в източната част на столицата, като обстрелът не е довел до човешки жертви, съобщава сирийската Организация за мониторинг на човешките права.

#Сирия #опозиция #Дамаск #химически оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници